Mikrobiologi.net

Mikrobiologi.net > Nyheter > Folkhälsomyndigheten söker samordnare för bioinformatikteamet  
Folkhälsomyndigheten söker samordnare för bioinformatikteamet
Folkhälsomyndigheten söker dig som kan ta dig an rollen som samordningsansvarig för myndighetens bioinformatikerteam och även leverera inom ramen för det operativa arbete som teamet utför. Teamets arbetsuppgifter innebär hantering och analys av NGS-data med syfte att bistå den nationella övervakningen av smittsamma sjukdomar, t ex högpatogena organismer och antibiotikaresistens samt upprätthålla beredskap för okända prov. Som samordningsansvarig ska du samordna verksamheten och säkerställa leveranser, leda teamet i det dagliga arbetet och göra prioriteringar baserade på verksamhetens behov samt utveckla och stärka det nationella samarbetet inom NGS-området.

Bioinformatikerteamet kan ses som ledande i landet inom sitt område och det finns därmed en förväntan inom myndighet att samordningsansvarig tillsammans med teamet ska samverka nationellt kring analys av NGS-data, bland annat med målet att skapa en nationell databas för sekvenseringsdata för prioriterade smittämnen.
Arbetsuppgifterna innebär även ett nära samarbete med enheten för IT för att säkerställa drift och förvaltning av befintliga och nya program som skapas av bioinformatikerna. Du kommer också att ha ett nära samarbete med enhetens NGS-team som utvecklar molekylära metoder och utför drift av NGS-plattformen.

Inom myndigheten pågår ett utvecklingsarbete inom digitalisering, vilket innebär att det kommer finnas spännande utmaningar och möjligheter att vara med och påverka kommande infrastruktur kring databasuppbyggnad, metodik och val av tekniska lösningar.


Krav för anställning
- Du har minst tre års akademisk utbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning.
- Du har mycket god förmåga i svenska och engelska, tal och skrift.

Meriterande
- Det är meriterande om du har en master i bioinformatik, har doktorerat eller har motsvarande erfarenhet som projektledare inom sakområdet.

- Det ses även som meriterande med kunskap om bioinformatiska verktyg som används vid arbete med NGS-data.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av något av följande:
• leda, samordna och koordinera en funktion eller ett team
• leda verksamhetsprojekt, forskningsprojekt eller motsvarande
• mikrobiologi och metagenomik
• programmering i Java, Javascript eller Python
• statistisk analys av stora mänger data inom det naturvetenskapliga området.

Dina egenskaper
Som utredare och samordningsansvarig behöver du vara strukturerad och ansvarstagande med mycket god kommunikativ förmåga och integritet. Dessa egenskaper är mycket viktiga då du ska kunna leda och fördela det operativa arbetet samt kunna representera funktionen såväl internt som externt.

Om anställningen
Du kommer att anställas som utredare med placering på vårt kontor i Solna. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Om Enheten för laboratorieutveckling
Enheten fungerar som en supportfunktion inom avdelningen för mikrobiologi och ansvarar för sekvensering (NGS), bioinformatik, automatiseringar och utveckling av molekylära metoder. Myndigheten är bland annat nationellt referenslaboratorium inom typning av bakterier med helgenomsekvensering. Enheten är drivande i förbättringsarbetet och samordningen av myndighetens laborativa verksamhet. Enheten tillhandahåller även provadministration vilket innefattar provmottagning, biobank, laboratoriedatasystem och kundfunktion.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Anna Risberg på telefon 010-205 21 38.

Fackliga företrädare är för SACO Jim Werngren, telefon 010-205 24 79, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Vi undanber oss erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Ansökan
Välkommen med din ansökan till befattningen som utredare hos oss!

Ansök senast 2018-10-14 via myndighetens webbplats, se länk.
 

Mer information: Länk

Kontaktperson: Karin.Tegmark-Wisell@Folkhalsomyndigheten.se
« Tillbaka
Inlagt 2018-09-16 av Karin Tegmark Wisell  


2024-04-19 06:04
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman