Mikrobiologi.net/FKM

Mikrobiologi.net > FKM > Händelser och möten > (405)  
FKM-webbinarium om Difteri 29/1 kl 13
 Länk
2020-01-29 till 2020-01-29
Skype för företag 
29/1 kl 13-13.45 Difteri ! ST-läkare från Skövde

FKMs webbinarier är en försöksverksamhet i syfte att skapa ett nationellt utbildnings- och diskussionsforum för Klinisk Mikrobiologi och ge ST-läkare möjlighet att redovisa sin lästid för en intresserad publik. Vi söker personer som kan hjälpa till med webbinarierna!

Dagen innan mötet skickas en Skype-länk till mötet med e-post via mikrobiologi.net. Så här gör du för att få e-post med Skype-länk:

Bli medlem i FKM. Logga in på mikrobiologi.net. Kolla att du har registrerat en uppdaterad e-postadress under ”Min profil” (längst ner till vänster).

Klicka därefter på ”Meny / Forum och grupper” (i vänsterkanten). Under ”Grupper” klickar du på ”Visa alla publika grupper” och väljer ”Webbinarier i Klinisk Mikrobiologi”. Klicka på ”Ansök om medlemskap” (godkänns automatiskt).

Handouts ligger på mikrobiologi.net i gruppen ”Webbinarier i Klinisk Mikrobiologi”. OBS! Du måste vara medlem i gruppen för att kunna se handouts. I samma grupp under dokument finns schema och instruktioner synligt för alla.

Tekniska instruktioner till Skype för företag
Innan mötet bör du installera Skype för företag på den dator /enhet du tänkt använda (många regioner har det på sina datorer). Om det inte går att installera Skype för företag på din dator kan du istället installera en ”plug in” som gör att du kan vara med via web-browsern. Det sker när du klickar på möteslänken i mailet som bjuder in till webbinariet. Det kan behövas hjälp från någon IT-tekniker för att forcera brandväggen så det är bra att göra det i god tid.

Om datorn saknar mikrofon kan du koppla in ett headset (t.ex. från en mobiltelefon). Testa att ljudet fungerar i god tid innan mötet. I denna länk finns info om hur man testar ljudet:
Länk
Filmen innehåller också information om hur du kan ansluta till mötet på olika sätt.

Kom ihåg att trycka på mikrofonsymbolen under mötet för att stänga av din mikrofon när du själv inte pratar. På så sätt undviker vi störande bakgrundsljud under mötet.

Om din dator saknar webkamera kommer du tyvärr inte att synas men det går bra att vara med ändå. Om det krånglar med datorn går det att ringa in till webbinariet och lyssna via telefonen. Då kan du samtidigt titta på handouts på mikrobiologi.netVarmt välkomna att vara med ! Åsa Gylfe
 
« Tillbaka
Inlagt av Åsa Gylfe  


Unika träffar: 552. 2024-03-29 11:00
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman