Mikrobiologi.net/RFM

Mikrobiologi.net > RFM > Nyheter > (105)  
Sammanfattning av styrelsemötet 071204
Arbetet med Vårmötet i Umeå 2008 fortsätter som planerat. Ett preliminärt program kommer inom kort att finnas på Vårmötets hemsida. På programmet finns ungefär lika mycket virologi som bakteriologi, vilket säkert gläder många virologer, samt bl.a. några agens speciella för norra Sverige så som tularemi och sorkfeber.
Vi har också börjat planera så smått för Länsombudsträffen 2008 och ser över olika alternativ vad gäller plats för träffen.
Då detta möte var det sista för året arbetade vi fram en budget för nästa verksamhetsår. Budgeten kommer att presenteras på årsmötet.
IBL uppmanar oss alla att nominera till IBL:s styrelse. Är du själv eller någon du känner intresserad så hör av dig till IBL (valberedningen).
Ett nummer av Mikrobladet ska skickas ut vid nästa styrelsemöte. Detta nummer kommer också att finnas på hemsidan i en ”oavkortad” version samt med lite bilder från året som gått. I det nummer som skickas ut som brev måste vi begränsa oss lite mer för att hålla nere portokostnaden.
Anna-Lena rapporterade från ett möte ang. IBL-dagarna i maj nästa år. Styrelsen har lämnat förslag på ämnen och förmedlat kontakter med tänkbara föreläsare.
Karin rapporterade från ordförandekonferensen arrangerad av Vårdförbundet för riksföreningar. Bl.a. diskuterades löner. Ett problem för oss är att ingen kompetensbeskrivning finns för biomedicinska analytiker. Vårdförbundet vill så småningom ha hjälp av riksföreningarna med att skriva dessa, men avvaktar att Socialstyrelsen först ska göra befattningsbeskrivningar för BMA. Diskutera gärna på arbetsplatsen – detta är ev. ett ämne att ta upp på en kommande länsombudsträff. På denna konferens pratades också om specialistutbildning för BMA. Detta ämne kommer dock att diskuteras mer ingående på en träff arrangerad av Vårdförbundet den 12 december där Eva kommer att representera vår förening.
 
« Tillbaka
Inlagt 2008-01-02 av Ann-Christin Nordqvist  


2024-04-29 13:40
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman