Mikrobiologi.net

Mikrobiologi.net > Mikrobiologi i Norden > Biomedicinska analytikerprogrammet, Kalmar (120 p)  
Biomedicinska analytikerprogrammet, Kalmar (120 p)
Länk: Biomedicinska analytikerprogrammet, Kalmar (120 p)  

Adress
Institutionen för Kemi och Biomedicinsk vetenskap
Högskolan i Kalmar
SE-391 82
Kalmar
Sverige

Presentation
Är du intresserad av att laborera? Är du intresserad av människans hälsa och att utreda sjukdomars orsaker? Då är Biomedicinska analytikerprogrammet i Kalmar något för dig!

Utbildningen inleds med en introduktionskurs till det biomedicinska ämnesområdet, där du bl a får följa arbetet på ett kliniskt laboratorium. Därefter följer kurser inom kemi, biokemi, cell- och molekylärbiologi. I ämnet laboratoriemetodik lär du dig genom praktisk tillämpning olika laborativa metoder.

Du får kunskap om hur den friska människokroppen fungerar och om orsaker till olika sjukdomars uppkomst. Under andra studieåret lär du dig bemöta patienten och att ta prover. Därefter fokuseras utbildningen på studier inom klinisk patologi, klinisk mikrobiologi, klinisk kemi med hematologi och klinisk immunologi med transfusionsmedicin. I kursen Tillämpad laboratoriemetodik I ingår praktik på kliniskt patologiskt laboratorium.

Tredje året inleds med studier om läkemedel och dess effekter följt av en fördjupning i sjukdomslära och kliniska analyser för diagnostik. Du praktiserar minst 10 veckor vid kliniskt kemiskt och kliniskt mikrobiologiskt laboratorium och transfusionsmedicin (blodcentral).

Detta ger dig fördjupade kunskaper inom klinisk diagnostik och en god förankring i ditt kommande yrke. Utbildningen avslutas med valbara kurser samt ett examensarbete.

Examen: Utbildningen ger dig yrkesexamen som biomedicinsk analytiker och kandidatexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Du kan även välja att studera vidare inom vårt magisterprogram och därefter fortsätta med forskarutbildning.

Arbetsområde: Biomedicinsk analytiker är idag ett bristyrke. Arbetsmarkanden är mycket god och efterfrågan väntas öka under de närmaste åren. Utbildningen är bred och ger dig gedigna kunskaper och färdigheter att arbeta på sjukhuslaboratorier, inom öppen vård och forskning. Du kan även arbeta med utveckling och forskning inom läkemedels-, livsmedels- och bioteknikföretag.

Behörighet: Ma C Bi B Ke B Fy A
Övriga behörighetskrav: Fy A kan ersättas med NK B
Start: HT 2005
Anmkod: 820322
Sökes via: Ansökan via VHS

Kontakta gärna programansvarig för mera information!  

Högskolan i Kalmar (växel)
Övrigt Länk
Telefon (Kontor) 0480-446000

Studentservice (allmän info)
Telefon (Kontor) 0480-446050

Mattsson Maria (Programansvarig)
E-Post maria.mattsson@hik.se
Telefon (Kontor) 0480-446927



2024-04-27 00:22
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman