Mikrobiologi.net/RFM

Mikrobiologi.net > RFM > Nyheter > (182)  
Sammanfattning av styrelsemötet 090903
Styrelsemötet den 3 september i Stockholm handlade framförallt om planeringen av Vårmötet 2010, Mikrobladet och årets länsombudsträff.
Vårmötet 2010 är i full planering och den praktiska delen av programmet är nästan färdig. Britta presenterade budgeten, platsen för mötet är klar, underhållningen är på gång, utställarna, mat och andra bestyr är så gott som undanstökade. Nu återstår det vetenskapliga programmet för Britta och det övriga teamet och mer information kommer framöver.
Länsombudsträffen kommer att gå av stapeln 23-25 oktober i Stockholm på Sjöfartshotellet. Programmet blev färdigt och inbjudningarna går ut så fort som möjligt.
Kassören rapporterade och kunde informera om att årets vårmöte inte är färdigt vad det gäller den ekonomiska biten. Dock kunde hon rapportera RFM stod för cirka 67% av deltagarna och FFM för de övriga. RFM:s budget för nästa år läggs i december.
Deltagarna i nätverket för kvalitet har en träff nästa vecka, alltså vecka 37, men fortfarande verkar det vara svårt att få ihop tillräckligt med folk till det olika områdena trots att många anser att behovet finns.
Riksföreningen har hittills i år 329 betalande medlemmar men av dem är det cirka ett tiotal som glömt skriva avsändare i meddelandefältet så då förblir de osynliga tyvärr.
Det fattas fortfarande en del inslag till Mikrobladet men det är på gång och bladet kommer ut som en bilaga i Laboratoriet nu i höst. Mera foton till artiklarna eftersöktes.
Bland de inkomna skrivelserna var en förfrågan om att komma med synpunkter till en temabilaga om transplantationer. Britta mejlade vidare till transplantationsenheten i Göteborg. Utredningen om examensbeskrivningen för Biomedicinska analytikerexamen diskuterades. Från styrelsen hade lämnats flera synpunkter och förslag vid tidigare tillfällen, dock verkade de inte ha fått genomslagskraft av utredningen att döma. Tyngdpunkten hade istället lagts på huruvida det är möjligt att tillföra begreppet klinisk fysiologi i examensordningen och om det räcker för att säkerställa att studenterna får en likvärdig utbildning med generella kunskaper. I november i år kommer det att anordnas en utbildningsdag för ordförande och kassörer. Platsen är Sjuksköterskornas hus i Stockholm och Helena och Eva var intresserade av att deltaga.
Unilabs stipendie har sista ansökningsdag 10 december för 2010. Orion stipendiets sista ansökningsdag är 10 december för 2009, det är ett resestipendie och uppgifter finns på deras hemsida. RFM:s stipendie är ett kongresspaket som gäller vårmötet. Man får deltagaravgiften, resa, kost och logi. Det gäller en person och villkoret är ett uppföljande reportage med bilder. RFM:s stipendie gäller endast för medlemmar vid ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum bestämdes till 15 januari 2010. Information om stipendierna kommer annonseras i Mikrobladet och mikrobiolgi.net nu i höst.
Styrelsen diskuterade förslaget på uppdragsbeskrivningar och med några mindre justeringar blev det färdigt.
Nästa styrelsemöte sattes till 23/10 klockan 9.00 innan länsombudsträffen. / Darinka B K






 
« Tillbaka
Inlagt 2009-09-29 av Ann-Christin Nordqvist  


2024-05-06 08:55
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman