Mikrobiologi.net/RFM

Mikrobiologi.net > RFM > Nyheter > (386)  
Sammanfattning från Nätverksträff Kvalitetsansvariga Mikrobiologi
Årets Nätverksträff för Kvalitetsansvariga inom Mikrobiologi hölls i Karlstad den 6-7 november 2014.

Dagen startade med en rundvandring i Laboratoriemedicins gemensamma lokaler. Vi fick även möjlighet att se deras förrådshissar samt hissen för transportboxarna.
Dagen fortsatte med föreläsning/information om "Integration Laboratoriemedicin Karlstad", där bland annat den gemensamma provinlämningen samt automationsbanan diskuterades.
"Interna revisioner över disciplingränserna", var nästa diskussionsämne. ISO 15189:2012, säger "säkerställa objektivitet och opartiskhet i revisionsprocessen". Mycket nyttig att få del av varandras erfarenheter.
Fredag morgon startade med en mycket intressant föreläsning om LEAN av Fredrik Aronsson, molekylärbiolog samt driftledare för molekylär och virologi/immunologi i Karlstad.
Landstinget i Värmland har valt LEAN som verksamhetsstrategi för att nå sina mål, "Patientens bästa väg genom vården". Diskussioner och frågor följde om bland annat den dagliga styrningen med hjälp av "Förbättringstavlor".

Ett stort tack till Monica, Veronica och Elisabeth Kvalitetssäkerhetsansvariga Mikrobiologen Laboratoriemedicin Karlstad för ett intressant möte.


Anna-Lena
Sundsvall
 
« Tillbaka
Inlagt 2014-11-13 av Anna-Lena Sundqvist-Persson  


2024-05-05 23:00
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman