Mikrobiologi.net

Mikrobiologi.net > Forum > Forskning > Forskningsmedel för forskningsintresserade läkare inom infektionsmedicin  
Inlägg
Inlägg: 1 - 1 (1)

2017-11-17 08:03:18
Anders Sjöstedt:
Senast ändrad: 2017-11-17 08:04:02
Forskningsintresserade läkare inom infektionsmedicin sökes till MIMS Clinical Research Fellows Programme

The Laboratory for Molecular Infection Medicine Sweden (MIMS) och Umeå Centre for Microbial Research (UCMR) vid Umeå Universitet, stärker med stöd från Vetenskapsrådet (VR) grundforskningen och karriärutvecklingen inom det mikrobiologiska och infektionsmedicinska området.

För att ytterligare kunna stärka kopplingen mellan grundforskning och klinik på nationell nivå har MIMS initierat ett program för Clinical Research Fellows (MIMS CRF) som erbjuder forskningsresurser till kliniskt verksamma läkare. Programmet avser att stärka den kliniska forskningen inom det infektionsmedicinska området genom att engagera läkare som kan medverka till en fruktbar translationell samverkan mellan kliniker och grundforskning.

Resurser erbjuds nu till finansiering av tid för forskning motsvarande 25% under fyra år, eller maximalt 50% under två år, avsedda för upp till fyra läkare som har sin huvudsakliga anställning inom klinisk verksamhet vid sjukhus i Sverige. Dessutom ingår ett bidrag till två års lönefinansiering för en postdoktor som skall rekryteras till ett forskningsprojekt som på initiativ av läkaren planeras i samarbete med en gruppledare vid MIMS eller UCMR.

De sökande skall vara disputerade och kliniskt verksamma läkare med läkarlegitimation från examen avlagd inom de senaste 10 åren. Utnyttjandetiden för resurserna är 2018-2021.

Besök vår webbsida för mer information om ansökan och om MIMS: www.mims.umu.se/mims-crf.


2024-04-25 13:53
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman