Mikrobiologi.net

Mikrobiologi.net > Nyheter > Mikrobiologi.net: Håll din medlemsinformation och ditt medlemskap uppdaterat  
Mikrobiologi.net: Håll din medlemsinformation och ditt medlemskap uppdaterat
Hej och God Fortsättning!

Nu har vi jobbat en hel del för att säkerställa ett fungerande gränssnitt och god funktionalitet på Mikrobiologi.net. En funktion som under lång tid har krånglat av och till har varit utskick av meddelanden till medlemmarna via e-post. Det har gällt både medlemsutskick och push-meddelanden i samband med inlägg i nyhetstablå och kalendarium. Orsaken har varit att massutskick av skräppost - spam - har blivit en stor plåga på Internet och att webbhotell därför som regel numera har begränsningar i hur många meddelanden de tillåter att en webbplats skickar ut per tidsenhet. Dessutom har meddelanden från Mikrobiologi.net spärrats på central nivå av skräppostfilter i vissa regioner/domäner.

Nu har vi löst detta genom att upphandla en professionell tjänst som sköter våra utskick från en dedikerad plattform. Detta fungerar nu bra, men det finns en inbyggd kontroll i detta system, som avgör ens trovärdighetsnivå. Ju flera av adresserna i ett utskick som "studsar", desto sämre status får man. Det betyder att det är viktigt att alla ni som är medlemmar och föreningarnas medlemsansvariga hjälps åt att se till att alla aktiva medlemskonton har aktuella och fungerande e-postadresser.

En annan viktig sak att veta:
Detta utskick är skickat till alla som har konto på Mikrobiologi.net. Däremot är det så, att meddelanden från föreningar bara skickas ut till medlemmar som har ett aktivt medlemskap, dvs som har betalat sin årsavgift till föreningen. För att detta ska fungera så krävs två saker: Att medlemmen betalar i tid och att personuppgiftsansvarig förlänger medlemskapet i medlemsregistret. Om det blir glapp i detta kan det hända att meddelanden inte når fram.

Alla medlemsutskick sparas på webbplatsen så det går alltid att logga in och läsa meddelanden i efterhand. Du hittar dem på föreningens webb, längst ned på sidan Dokument. Har du missat utskick på grund av försenad inbetalning/registrering så kan du alltså hitta dem där.

Om du har frågor om hur Mikrobiologi.net fungerar och hur du kan dra nytta av att skapa nyheter, publicera händelser eller skapa grupper för samarbete så är du välkommen att höra av dig till din förenings styrelse eller direkt till mig!

Hälsningar Ingvar Eliasson
Admin, Mikrobiologi.net



 

Kontaktperson: ingvar.eliasson@alinks.se
« Tillbaka
Inlagt 2021-01-08 av Ingvar Eliasson  


2024-04-25 15:04
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman