Mikrobiologi.net/FKM

Mikrobiologi.net > FKM > Händelser och möten > (345)  
Utlysning av uppdrag som nationellt referenslaboratorium
 http://
2017-03-07 till 2017-04-21
Sverige 

Nu är ansökan öppen för de kliniska mikrobiologiska laboratorier som är intresserade av uppdrag som nationellt referenslaboratorium för något eller några av de 35 prioriterade områden som Folkhälsomyndigheten och Sveriges landsting och regioner har beslutat om.

Uppdragen har formulerats efter analys av vilka prioriterade behov hälso- och sjukvården har men målsättningen är att bygga på den verksamhet som finns tillgänglig inom landet. Styrgruppen vill därför uppmana alla laboratorier, som har intresse och möjlighet för uppdrag som referenslaboratorium, att lämna in ansökan för bedömning även om inte samtliga referenslaborativa funktioner kan tillhandahållas.

För att täcka hälso-och sjukvårdens behov av mikrobiologiska analyser, har Folkhälsomyndigheten och Sveriges landsting och regioner beslutat om 35 prioriterade områden för de nationella referenslaboratorierna. Alla kliniska mikrobiologiska laboratorier med uppdrag för hälso- och sjukvården i Sverige kan söka uppdrag som nationellt referenslaboratorium. Ansökan kan gälla för ett eller flera mikrobiologiska områden. Det är också möjligt för två eller fler laboratorier att i samverkan söka ett uppdrag som ett nationellt referenslaboratorium. Uppdraget som nationellt referenslaboratorium kommer att pågå under perioden 1 juli 2017–31 december 2019. Ansökan ska vara inlämnad senast 21 april 2017.

För mer information, se Länk .

Kontaktperson vid frågor om utlysningen
Hans Gaines,
Förvaltare, Svenskt Laboratorienätverk Inom Mikrobiologi
Telefon 010 205 26 71
hans.gaines@folkhalsomyndigheten.se

 
« Tillbaka
Inlagt av Lena Serrander  


Unika träffar: 428. 2024-03-28 19:24
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman