Mikrobiologi.net/FKM

Mikrobiologi.net > FKM > Nyheter > (240)  
Den nya specialiteten - vad händer just nu?
Hej,

Denna fråga har varit aktuell i många år nu och diskuteras i många återkommande sammanhang. Inte minst nu när "de första" ansöker om specialistexamen i enlighet med den kombinerade nya utbildningen.

FMM har kontinuerligt haft kontakt med Socialstyrelsen utifrån många aspekter, bla frågan kring namnet (klinisk mikrobiologi istället för klinisk bakteriologi och virologi) samt frågan om ev bas- och gren-specialisering. Under de två första åren var det ej möjligt att ens diskutera frågor med Socialstyrelsen.

Socialstyrelsen har nyligen slängt upp bollen i luften igen och skall utreda frågan ånyo utifrån senare års erfarenhet.

Urban Kumlin (FMM styrelse, utbildningsansvarig) och Britt Åkerlind (FMM styrelse, vice ordförande) har av FMMs styrelse fått uppdraget att ge en kort resumé över vad som hänt sedan 2008 samt kort återge vad Socialstyrelsen ämnar utreda.

Alla kan läsa inlägg i forumtråden. För att kunna bidra med egna inlägg i debatten måste du dock vara inloggad. Klicka på "Logga in", ange din e-postadress (den du får meddelanden från Mikrobiologi.net till) och ditt lösenord. Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa det genom att klicka på "Glömt ditt lösenord?" i inloggningsrutan, fylla i registrerad e-postadress och klicka på "Skicka". Funkar det inte ändå, så hör av dig via e-post för hjälp med inloggning eller medlemskap.

Hälsningar
Urban Kumlin
Britt Åkerlind  

Mer information: Länk

Kontaktperson: info@alinks.se
« Tillbaka
Inlagt 2011-11-01 av Britt Åkerlind  


2024-03-01 12:39
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman