Mikrobiologi.net/FKM

Mikrobiologi.net > FKM > Nyheter > (830)  
Viktiga nyheter gällande Mikrobiologi.net
Hej och Gott Nytt År till alla medlemmar på Mikrobiologi.net!

Här kommer information om några viktiga förändringar på webbplatsen:

1) Vi har aktiverat samtliga e-postlistor i medlemsprofilerna för samtliga medlemmmar. Det betyder att alla nu tar emot e-postmeddelanden från följande meddelandekategorier:
- Information från din förening
- Notis när nyheter eller möten läggs till på din förenings hemsida
- Information från medlemsföretag (sällan utnyttjad funktion)
- Generell information från mikrobiologi.net
- Notis när nyheter eller möten läggs till på mikrobiologi.net's startsida (ej knutet till förening)
Vi rekommenderar att du behåller dina inställningar som de nu är. Om du skulle känna att det inte är intressant att få e-postmeddelanden när det publiceras information om nyheter och möten, eller annan typ av information, så kan du aktivt välja bort dessa utskick genom att logga in på Mikrobiologi.net, gå till din profil, och under Inställningar klicka på Utskick. Där kan du sedan välja vilja utskick du vill ta del av. Att avmarkera en utskickskategori innebär dock att du riskerar att missa viktig information från din förening eller från Mikrobiologi.net.

2) Våra utskick sker nu via en 3:e-parts leverantör, SendGrid, vilket ska innebära en betydligt stabilare utskicksfunktion med obegränsat antal meddelanden. Om du märker att du inte får meddelanden när nyheter eller möten publiceras så är det bra om du låter oss få veta det, så att vi kan hjälpa till att kolla upp det. Men börja med att kolla upp att du har aktuell e-postadress registrerad i din medlemsprofil.

3) Meddelanderubriken i utskicken för nyheter och möten är nu densamma som titeln på webben. Du kommer alltså inte längre att få meddelanden som har standardrubriker som "Mikrobiologi.net Nyhet" och liknande. Bra att veta om du har e-postfilter som bygger på detta. Skälet till detta är att vi har sett att flera regioner och universitet har satt centrala spam-filter baserade på de tidigare standardrubrikerna, så att meddelanden har blockerats innan de ens har nått mottagarens inkorg. Vi hoppas att detta problem nu ska vara eliminerat.

4) Vi har uppgraderat vår texteditor till HTML-sidor, vilket ni som är webbansvariga kan ha glädje av. Tanken är att inom kort förse även de sidor som hanterar medlemsutskick med editor, så att man kan skriva snyggare medlemsutskick. Vi återkommer när det är klart att testa.

5) Mikrobiologi.net använder nu säker anslutning. På fackspråk heter det Secure Socket Layer - SSL - och syns genom att sidornas adresser börjar med HTTPS. Är du intresserad av att veta mer kan du besöka denna Länk

Slutligen en påminnelse: Se till att du har koll på dina inloggningsuppgifter och du har betalt din årsavgift till din förening, så att du kan dra full nytta av ditt medlemskap på Mikrobiologi.net. Om du har problem med inloggning, dubbla medlemsprofiler eller annat, så kontakta i första hand personuppgiftsansvarig i din förening, i andra hand mig.

Bästa Hälsningar med önskan om ett händelserikt och spännande nytt föreningsår för FKM, RKM och SFM!

Hälsningar Ingvar Eliasson
Administratör, Mikrobiologi.net
 

Kontaktperson: ingvar.eliasson@alinks.se
« Tillbaka
Inlagt 2021-01-02 av Ingvar Eliasson  


2024-03-01 12:32
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman