Mikrobiologi.net/FKM

Mikrobiologi.net > FKM > Nyheter > (943)  
Läkare till smittskydd och vårdhygien i Region Östergötland sökes
Enheten för smittskydd och vårdhygien
Smittskydd och Vårdhygien (SMVH) är ett tvärprofessionellt team som består av läkare, sjuksköterskor, biolog, handläggare och administratörer, totalt 18 medarbetare.

Vårdhygiens huvuduppgift är att genom effektiva strategier, kundanpassad information, utbildning och rådgivning på alla nivåer inom Region Östergötlands samtliga verksamheter samt länets kommuner medverka till att minska förekomst av vårdrelaterade infektioner, VRI. ”Tillsammans mot VRI” är Region Östergötlands gemensamma strategi mot vårdrelaterade infektioner.

Smittskydd är en länsövergripande myndighet som planerar, organiserar och leder länets smittskyddsarbete. Verksamheten regleras av smittskyddslagen. Vårt mål är att motverka spridning av smittsamma sjukdomar bland människor. Vidare ska Smittskyddsenheten se till att allmänheten har tillgång till den information och de råd som behövs för att var och en ska kunna skydda sig mot smitta som kan hota liv eller hälsa.

Arbetsbeskrivning
Smittskydd och Vårdhygien fungerar som expertstöd i smittskydds- och vårdhygieniska frågor. Som läkare på enheten har du hela Östergötland som arbetsfält och innefattar verksamheter inom slutenvård, öppenvård, folktandvård samt kommunal vård- och omsorg. I första hand kommer du arbeta med vårdhygieniska frågor. Arbetet är mycket varierat och kräver att snabbt kunna sätta sig in i nya frågeställningar. Du kommer att arbeta utåtriktat. Vi använder oss också i större utsträckning av digitala kommunikationssätt och det kommer fortsätta öka i framtiden. Du förväntas delta i olika nätverk internt, lokalt och nationellt. Arbetet bedrivs i hela Östergötland, men med bas i Linköping, och giltigt B-körkort är därför ett krav.

I ditt arbete ingår bland annat att:

Företräda SMVH brett (politiker, regionledning, stödjande och vårdande funktioner) genom utbildning och information. Ansvara för och driva utvecklingen av strategier på en övergripande nivå inom vårdhygieniskt område, till exempel i samverkan med regionens hälso- och sjukvårdsstab, centrala upphandlingsfunktion, service och logistik, byggverksamhet, STRAMA och chefs- läkar-/sjuksköterske-enhet. I samråd med andra aktörer inom Region Östergötland upprätta och utveckla rutiner och anvisningar där vårdhygieniska aspekter beaktas. Aktivera och leda utbrottsgrupper samt utgöra stöd vid utbrott av smittsam sjukdom. Bedriva utvecklingsarbete/forskning samt ha ett aktuellt omvärldsperspektiv och följa smittskyddsläget i området Arbeta tillsammans med smittskydds-/hygiensjuksköterskor i team, och förväntas ha en ledande roll i arbetsgruppen. Stödja personal i arbetet mot smittsamma sjukdomar och, när det behövs, ge råd om lämpliga åtgärder. Följa upp anmälningar om inträffade sjukdomsfall och se till att behövliga åtgärder vidtas

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är specialistläkare/hygienläkare/smittskyddsläkare, gärna med flerårig erfarenhet från olika verksamhetsområden inom slutenvård, öppenvård eller kommunal hälso- och sjukvård. Specialist inom klinisk mikrobiologi eller infektion premieras. Gärna disputerad eller har förmåga att kunna läsa vetenskapliga publikationer och omsätta till praktik. Du har erfarenhet och ett uttalat intresse av att arbeta med förändrings- och utvecklingsarbete. Du har god datorvana och har goda kunskaper i svenska med lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Du har förmågan att leda, ta initiativ och fungera väl i tvärprofessionella team. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är lyhörd, ödmjuk och har tydligt kundfokus. För dig är det även naturligt att prata inför grupper. Då arbetet innehåller mycket informationsspridning både till vården och allmänheten, så är god kommunikativ förmåga en viktig egenskap. God samarbetsförmåga är en förutsättning.

Varmt välkommen in med din ansökan! Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst Stöd och service, 010-103 60 00, under kontorstid.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Östergötland har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform enligt avtal
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Linköping
Län Östergötlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/493
Kontakt
Biträdande verksamhetschef Jens Raffelsberger, 010-103 92 98
Verksamhetschef Britt Åkerlind, 010-103 73 21
Enhetschef Magnus Burström, 010-103 03 40
Facklig företrädare
Bo Tillander, Läkarförbundet, 010-103 09 34
Publicerat 2022-03-08
Sista ansökningsdag 2022-04-18  

Mer information: Länk

Kontaktperson: britt.akerlind@regionostergotland.se
« Tillbaka
Inlagt 2022-04-05 av Lena Serrander  


2024-02-24 10:07
Ⓒ Allt material på denna webbplats skyddas av upphovsrättslagen.
Upphovs- och förfoganderätten tillhör Mikrobiologi.net och respektive upphovsman